Automatische parachute in zware tijden

13/01/2013 Door Generaal Goudvis

Dit weekeinde mijn start van 2013 geëvalueerd. Dat was ook wel nodig als je naar de vorige post kijkt.

Perspectief

Maar om het in goed perspectief te zetten:

  • acht trades op rij….verloren
  • aanpassingen gedaan en daarna 5 winnende trades
  • en aan het einde van de vrijdag, nog 2 traden met verlies afgesloten

Dus eenieder begrijpt dat ik onder mijn eindstand sta van 2012. Op zich geen probleem. Ik ken de oorzaak. Heb dit hersteld en nog steeds vertrouwen in mijn systeem.

Automatische parachute

Het belangrijkste wat ik in de post van de afgelopen week vergeten ben, is mijn automatische parachute. Gelukkig ben ik dat ook zelf. Maar ik ben terug gegaan naar de helft van mijn lotsize. Enerzijds omdat ik merkte dat mijn systeem en de markt niet in sync waren. Anderzijds omdat met minder kapitaal je ook wel een minder grote lotsize toestaat. Dus die parachute moet je gewoon naar voren halen indien nodig. En blijft je gevoel slecht…… Dan stap je voor de rest van de week uit de markt. je evalueert je een slag in de rondte.

Begin aan de goede kant van de evaluatie

En dan is Forex nog steeds een kwestie van minder fouten maken. Dus daar begin je. Welke fouten heb je gemaakt?  Onderdeel van je systeem? Dus domme pech? Of hadden ze voorkomen kunnen worden? Is het de markt? Je systeem? Of jij?

Aan de markt kun je niets veranderen. Aan de rest wel. Maar pas je aan. Want dinosaurussen bestaan niet meer….goudvissen nog wel.

En als je dus weet wat niet. Dan is de volgende stap: Hoe dan wel?

Ben je er dan? Nee echt niet. Je zult moeten testen en testen…..En daar ging het bij mij de laatste weken mis. Ik had los vast een uitbreiding op mijn systeem bedacht. Ben daar mee in 2013 begonnen, zonder dat ik goed getest had.