Heen en Weer – de risico’s

Wellicht ben jezelf het grootste risico. Want het lijkt een volledig mechanisch systeem, maar het discretionaire van het systeem, zit in de keuzes die je toch nog moet maken.

– De kruising terug, vind soms plaats op de eerste candle, soms op de tweede.

– ook al zegt je systeem ” alles sluiten”, wacht niet op ” beter” als je trade nog net als een verliesgevende trade in de boeken staat. SLUITEN

-Zorg dat je in de flow komt van sluiten van de posities is ook direct het openen van een nieuwe positie.

 

Voor de rest zijn er nog de risico’s die in het systeem zitten:

– je bouwt meerdere posities op…en die maken de % open trades navenant groter dan je in eerste instantie had gewild.

– en wat als de markt zorgt voor positie(s) en vervolgens raakt de RSI niet de andere zijde aan, maar gaat de koers gestaag de verkeerde kant op.

 

Op het eerste risico kun je je indekken…neem lagere posities. Aan  het tweede risico, kun je niets doen. Anders dan dat je door goed te backten over een veel langere periode kunt bepalen ” hoe vaak dit voorkomt?”.

 

Wat je als laatste nog kunt doen om je risico’s te beperken is alleen trades te nemen in lijn met de ” marktverwachting”. Wat dat is? Zie de volgende post.

Generaal Goudvis

Over Generaal Goudvis

Tja, trader vanaf echt wel een tijdje geleden, met een sterk voorkeur voor plaatjes. Dus geef me volatiele Forexparen en ik zie......wat een ander ook zou kunnen zien. Waarom ziet niet iedereen het dan? Omdat minder vaak meer is en in ieder geval beter. Ik woon in een onbeduidende plaats in Overijssel met een thuis door een tweeling en echte moeder. Overdag IT' er en tussendoor en 'savonds op basis van Price Action een Renko Rijder. En zolang je me de vraag openlijk stelt via de website, kost het niets. En krijg je gewoon antwoord.
Dit bericht is geplaatst in Systeemtraden Scalpen/Swing. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.