week 49; dinsdag – twee maal de eurgbp

04/12/2012 Door Generaal Goudvis

Vandaag twee keer op de eurgbp gestart met een set en forget.

Een 50 / 50 uitkomst. Dus twee keer met de trend mee 1 x succesvol en 1 x niet. En dan zie je ook precies wat de opzet moet zijn op de lange termijn. een SL van 10 een TP van 20 en 2 x een spread wat blijft er dan nog over van de combinatie van een gewonnen en een verloren trade.

Dan loop je al snel richting break even. Dat voelt raar want 20 pips winnen en 10 pips verliezen…voelt ruim aan. Maar je moet ook twee keer de spread eraf halen en dan is het “maar” een 4 pip dag geworden.

Hoe dit zit leg ik later nog uit. En schrik er dus ook niet van als je een op een dag twee trades verliest…Dan heb je wel echt een aantal -/- pips achter je naam staan. Maar als je systeem goed getest is dan weet je….op de lange termijn ben ik profijtelijk.

En zoals altijd een plaatje…