Beginnersfouten … iedereen maakt ze

Iedereen maakt ze…zelfs een goudvis.

En om volkomen eerlijk te zijn zal ik jullie laten zien hoe snel je veel fouten kunt maken.

Allereerst weet eenieder dat je niet moet traden tijdens belangrijk nieuws. Dus je checkt dit ‘smorgens en je onthoudt dit voor de dag. Of een goudvis wil dit nog wel eens vaker op een dag controleren.

Maar er niet naar handelen (omdat je het wellicht toch vergeten bent, blupblup) dat is wel het ergste wat je kunt doen. Dus iets voor half drie vandaag zet ik een trade op die me meer dan logisch leek.

Vervolgens gaat deze even de goede richting op…en vervolgens brak de hel los. Wat gebeurde er? Major gepland nieuws en dus had ik die trade nooit mogen opzetten. Al snel een korte reversal en daarna een ultieme longride in de goede kant.

Maar:

 • Nooit vlak voor nieuws traden. Dus ik verdiende het om deze trade als een “loss” op te schrijven.
 • Je dan bedenken dat als die wel goed gegaan was hoeveel geld je had kunnen verdienen, is dan een volledig verkeerde gedachtengang. (kijk maar eens goed)
 • En de ellende wordt nog erger. Ik was namelijk zo druk bezig om screenshots te maken zodat ik deze post kon maken. Dat ik vergat om de Expert Advisor uit te zetten. Rookie-mistake nummer 2.

Deze tweede fout gaf me namelijk in de volatiliteit nog een paar random trades. Deze leverden me wel geld op. Maar -ik zeg het nog een keer- dit had nooit gemogen.

Kortom: Blunder-dag op en top. Gelukkig vergeet een goudvis al snel…maar dit had echt fout kunnen gaan.

  Gepubliceerd op
  Gecategoriseerd als Gedane Zaken

  Door Generaal Goudvis

  Tja, trader vanaf echt wel een tijdje geleden, met een sterk voorkeur voor plaatjes. Dus geef me volatiele Forexparen en ik zie......wat een ander ook zou kunnen zien. Waarom ziet niet iedereen het dan? Omdat minder vaak meer is en in ieder geval beter. Ik woon in een onbeduidende plaats in Overijssel met een thuis door een tweeling en echte moeder. Overdag IT' er en tussendoor en 'savonds op basis van Price Action een Renko Rijder. En zolang je me de vraag openlijk stelt via de website, kost het niets. En krijg je gewoon antwoord.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.