Renko-bars – uitgelegd

Renko bars

Renko-grafieken, ook wel bekend als Renko-bars, zijn een soort grafiek die wordt gebruikt in technische analyse en die is gebaseerd op prijsbewegingen in plaats van op tijd. Ze worden ook wel Renko-brick genoemd omdat ze zijn opgebouwd uit blokken of stenen.

De oorsprong van Renko is terug te voeren naar Japan, waar ze zijn ontwikkeld door de Japanse handelaar Steve Nison. Renko-grafieken zijn populair geworden onder Forextraders omdat ze kunnen helpen marktruis weg te filteren en zich te concentreren op de onderliggende prijstrend. Dit kan met name handig zijn voor handelaren die langetermijntrends willen identificeren, maar ook voor handelaren die op zoek zijn naar entry- en exitpunten voor transacties.

Een van de belangrijkste voordelen van Renko-grafieken is dat ze handelaren kunnen helpen trends gemakkelijker te identificeren door marktruis weg te filteren. Dit kan met name handig zijn voor handelaren die langetermijntrends proberen te identificeren, maar ook voor handelaren die op zoek zijn naar entry- en exitpunten voor transacties. Bovendien kunnen Renko-grafieken handelaren helpen bij het identificeren van potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus, wat handig kan zijn bij het nemen van handelsbeslissingen.

In termen van handelsstrategieën kunnen Renko-grafieken worden gebruikt voor scalperen, swinghandel en daghandel. Scalping is een handelsstrategie waarbij wordt geprofiteerd van kleine prijsbewegingen in de markt. Renko-bricks kunnen handig zijn voor scalperen, omdat ze handelaren kunnen helpen trends te identificeren en beter geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen.

Swingtrading is een handelsstrategie waarbij wordt geprofiteerd van de op- en neerwaartse bewegingen van de markt. Renko-grafieken kunnen nuttig zijn voor swingtrading omdat ze handelaren kunnen helpen potentiële steun- en weerstandsniveaus te identificeren, wat handig kan zijn bij het nemen van handelsbeslissingen.

Daghandel is een handelsstrategie waarbij wordt geprofiteerd van de kortetermijnbewegingen van de markt. Renko is nuttig voor daghandel omdat ze handelaren kunnen helpen trends te identificeren en beter geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen.

Over het algemeen kunnen Renko-grafieken een handig hulpmiddel zijn voor Forextraders die trends willen identificeren en beter geïnformeerde handelsbeslissingen willen nemen. Ze kunnen met name handig zijn voor diegene die zich wil concentreren op de onderliggende trend in plaats van vast te lopen door kortetermijnfluctuaties in de markt.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gedane Zaken

Door Generaal Goudvis

Tja, trader vanaf echt wel een tijdje geleden, met een sterk voorkeur voor plaatjes. Dus geef me volatiele Forexparen en ik zie......wat een ander ook zou kunnen zien. Waarom ziet niet iedereen het dan? Omdat minder vaak meer is en in ieder geval beter. Ik woon in een onbeduidende plaats in Overijssel met een thuis door een tweeling en echte moeder. Overdag IT' er en tussendoor en 'savonds op basis van Price Action een Renko Rijder. En zolang je me de vraag openlijk stelt via de website, kost het niets. En krijg je gewoon antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.