Mooie trade op 4 nov

Voor mij voelt dit als een trade uit het boekje.

In de aanloop

Je ziet deze namelijk al aankomen. De MACD is boven de nullijn en laat een daling zien waarbij de koers van de GER30 naijlt. Dus die maakt later de ommekeer. Maar maakt het daardoor wel voorspelbaar.

En ja, dan is een ommekeer vanaf de onderzijde in de richting van de trend (MA stijgend en koers aan de bovenzijde) met een opbouwende MACD een hele logische trade.

Hoe verloopt de trade erna?

Zoals gezegd zet ik altijd een StopLoss onder de voorgaande wave. Nu zelfs iets lager omdat dit erg dicht bij elkaar ligt en dan krijg je iets meer ruimte.

Daarnaast plaatst ik ook altijd de TakeProfit. Enerzijds omdat een 1:5 iedere dag een feestje is en stel je hebt geen tijd meer om te kijken….dan staan alle randen in ieder geval aangegeven.

Nu kun je deze trade eenvoudig naar boven toe trailen door steeds onder de voorgaande wave de SL te plaatsten.

En in deze situatie had je dan een stuk hoger uitgekomen. maar volg even je eigen gedachten tijdens de trade. Je hebt dus gewen TP op 1:5 en zie deze dan na de 1:5 echt een einde teruglopen. Zet je de SL heel strak op de volgende wave dan loop je zelfs iets achteruit. Maar ook al had je deze ruimer gezet dan voelde het nog als een onnodig spannende trade.

Dus veel backtesten geeft je een referentiekader voor wat je fijn vindt. Daar blijf je dan bij en zijn dit echt wel de mooiere dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.