Foutje….altijd sluiten

Iedereen maakt ze….fouten.

Maar als ik een ding geleerd heb is om als je een fout constateert die zeker bij traden direct te herstellen. En dat betekent dus direct de openstaande trade sluiten. Simpel toch?

Nou eigenlijk niet. Ik zal je meenemen in de gedachten van een trader die net erachter is gekomen dat hij een foutje heeft gemaakt. Dus bijvoorbeeld een dubbele order, een order de verkeerde kant op, of een EA open laten staan die dan automatische een semi-random trade opent. En zo kun je nog wel even doorgaan.

Dit gebeurt iedereen en dan krijg je kortsluiting met niet helpende gedachten. Zal ik er een paar noemen?

  • De trade keert zo wel om
  • Als de trade maar in de plus staat dan sluit ik wel af
  • Als het iets beter gaat dan verhoog ik de StopLoss wel
  • Gewoon opletten en de boel hedgen, toch of niet?

Deze gedachten komen allemaal in de eerste seconden dat je je fout ontdekt hebt. En als je niet oppast dan nemen ze de komende minuten/uren ook nog in beslag. En of de trade nu winstgevend is op “nul” wegloopt of een regelrechte verliezer is.

Er is maar een winnaar en dat is de trader die dit ziet en direct in dezelfde seconde de trade sluit. Of deze nu positief is of al onder water staat. Trade management en psychologie nemen hier een loopje met je. Dus wegvegen die trade, je verlies nemen en zorgen dat je je focus weer terugkrijgt.

Dit gebeurt iedereen. Zo ook mij vandaag. Dus geen mooie plaatjes of sterke verhalen. En wat was de trade? Doet er niet toe…..sluiten, broek ophijsen en weer door.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gedane Zaken

Door Generaal Goudvis

Tja, trader vanaf echt wel een tijdje geleden, met een sterk voorkeur voor plaatjes. Dus geef me volatiele Forexparen en ik zie......wat een ander ook zou kunnen zien. Waarom ziet niet iedereen het dan? Omdat minder vaak meer is en in ieder geval beter. Ik woon in een onbeduidende plaats in Overijssel met een thuis door een tweeling en echte moeder. Overdag IT' er en tussendoor en 'savonds op basis van Price Action een Renko Rijder. En zolang je me de vraag openlijk stelt via de website, kost het niets. En krijg je gewoon antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.