Price Action

Laat duidelijk zijn dat het bevattingsvermogen van een Goudvis redelijk beperkt is. Om die reden moet datgene waar het om gaat dan ook recht-toe-recht-aan zijn. Price Action is daarbij dan ook mijn werkwijze. Immers als alles verwerkt is in de prijs, dan hoef je toch ook je scherm niet complexer te maken dan nodig is.

Op mijn scherm dan ook veel ” Focus en Eenvoud”. Geen onnodige indicatoren. Sterker nog: Is prijs op zichzelf niet de ultieme indicator? Om het visueel sterker weer te geven gebruik ik Renko weliswaar met wicks en met een MACD (6, 12, 6). Je zult zien een rustige schermweergave die duidelijke signalen geeft.
Om de eenvoud en de marktstructuur weer te geven gebruik ik slechts een scherm per valuta waarop ik trade. Daarbij is tijd natuurlijk geen factor maar wel een verhouding in de zoomfactor.

Support en Resistance tekenen i.c.m. de MACD divergence etc. is een precies klusje maar dan is het speelveld bepaald. Hierbij heb ik dan een aantal eigen EA’s maar dit kun je eventueel ook handmatig. Zelf is het prima te doen. Dus laat je daardoor niet ontmoedigen.

Ik zal een aantal van de setups hier weergeven en een basiscursus. In  het Nederlands met (onvermijdelijk) veel engels jargon en natuurlijk nuchter zonder poespas (daar hebben goudvissen een hekel aan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.